Pulpa umpluta

Printeaza

O reteta de pulpa umpluta din: pulpa de porc, morcovi, telina, ceapa verde, patrunjel, stevie, coriandru, cimbru, cascaval, oua, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Pulpa umpluta

  • 1 kg pulpa de porc (fara os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 legatura stevie
  • 1 legatura coriandru
  • 4-5 fire de cimbru
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi de tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi tăiaţi-o pe orizontală, astfel încât să obţineţi un buzunar mare, apoi presăraţi-o cu sare şi piper, după gust. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Fierbeti ţelina şi morcovii în apă cât să le acopere, 10 minute, la foc mic.

Ceapa tocaţi-o mărunt. Puneţi într-un castron legumele fierte, ceapa şi verdeţurile tocate mărunt, pesmetul, ouăle, caşcavalul dat pe răzătoarea mare, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia, apoi umpleţi cu aceasta pulpa de porc şi prindeţi pe margine cu scobitori.

Puneţi pulpa astfel umplută într-o tavă, ungeţi-o cu ulei, adăugaţi apa în care au fiert ţelina şi morcovii şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceti la foc potrivit spre mic, 70-80 de minute, până ce se rumeneşte bine pe deasupra. Tăiaţi pulpa umplută în felii de circa 2 cm grosime şi serviţi-le calde cu salată de sezon.

Pulpa umpluta

Pulpa umpluta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.