Pulpa de porc cu ciulama de patrunjel

Printeaza

Pulpa de porc cu ciulama de patrunjel din: pulpa de porc, ceapa, morcov, telina, usturoi, supa de pui, cuisoare, piper, dafin, sare, miere, ulei, vin, mustar, cuisoare, salota, patrunjel, smantana, unt, faina.

Ingrediente:Pulpa de porc cu ciulama de patrunjel

  • 1,8 kg pulpă de porc, cu tot cu şorici
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 litru de supă concentrată de pui
  • 2 cuişoare
  • 1 linguriţă de amestec de piper
  • 2 frunze de dafin
  • sare şi piper negru după gust

Pentru pastă:

  • 50 g de miere
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de vin alb oţet
  • 50 g muştar cu boabe întregi
  • 8 cuişoare
  • 1 linguriţă de amestec de piper
  • sare şi piper negru după gust

Pentru sos:

  • 1 salotă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 legături mari de pătrunjel
  • 100 ml supă concentrată de pui
  • 50 ml smântână
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de făină
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Puneţi într-o tavă căpăţână de usturoi tăiată în jumătate, morcovul, ceapa, ţelina – tăiate grosier – şi adăugaţi frunzele de dafin, amestecul de piper şi cuişoarele.

Aşezaţi carnea cu pielea în sus şi turnaţi supa deasupra, apoi asezonaţi cu sare şi piper.

Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit la 90°C pentru aproximativ 8 ore.

Luaţi carnea din tavă şi aşezaţi-o pe un grătar pentru a se răci. îndepărtaţi şoriciul lăsând însă grăsimea pe carne.

Pentru pastă, zdrobiţi cuişoarele şi amestecul de piper într-un mojar.

Combinaţi-le cu mierea, uleiul de măsline, muştarul, oţetul, sarea şi piperul negru.

Ungeţi carnea cu acest amestec şi introduceţi-o în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Lăsaţi-o pentru aproximativ 30 de minute, până când capătă o crustă fragedă.

Pentru sos, rupeţi frunzele de pătrunjel de pe tulpină. Opăriţi-le în apă fiartă pentru 5-6 secunde.

Scurgeţi apa şi pasaţi frunzele imediat, împreună cu 3-4 cuburi de gheaţă.

Astfel, pătrunjelul îşi va păstra culoarea şi se va putea toca mai bine.

Incălziţi untul într-o cratiţă şi căliţi ceapa şi usturoiul, tocate mărunt.

Adăugaţi făina şi, imediat ce devine auriu-maroniu, turnaţi supa, puţin câte puţin.

Adăugaţi şi smântână, iar apoi pătrunjelul. Aduceţi ciulamaua în punctul de fierbere şi luaţi-o de pe foc.

Treceţi prin sită şi asezonaţi cu sare şi piper negru.

Porţionaţi carnea şi serviţi-o cu ciulamaua de pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.