Pulpa impanata de berbec cu garnitura din fasole boabe
PrinteazaPulpa impanata de berbec cu garnitura din fasole boabe
- 1,600 kg pulpă de berbec
- 200 g ulei
- 2 morcovi
- 1 căpăţină de usturoi
- 2 cepe
- 400 g fasole boabe
- sare
- piper
- 1 foaie dafin
- 1 lingură bulion
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Pulpa fără os se impănează cu usturoiul, apoi se sărează şi se dă la cuptor cu puţină apă, ulei şi morcovii tăiaţi mărunt. Pe parcurs pulpa se unge cu sosul din tavă.
Fasolea se firbe 10 minute, se strecoară, se pune la fiert din nou cu apă fierbinte şi peste ea se pune ceapa tocată, călită şi stinsă cu bulionul diluat cu apă, foaia de dafin, sare şi piper.
Cind fasolea este gata se presară peste ea pătrunjelul tocat şi se serveşte separat. Pulpa se aşază ir.tr- un platou şi peste ea se strecoară sosul rezultat.
Pofta buna!