Pulpa de miel cu menta

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de miel cu menta din: ulei de masline, otet de malt, zahar brun, menta, pulpa de miel, sare, piper negru, sparanghel verde si sparanghel alb.

Ingrediente Pulpa de miel cu menta

  • 1⁄4 ceasca ulei de masline
  • 1/3 cana de otet de malt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 pumn de menta, frunze alese si tocate
  • 1 pulpa de miel
  • sare si piper negru
  • 2 legaturi sparanghel verde
  • 2 legaturi sparanghel alb

pentru sosul de menta:

  • 1/3 cana de otet de malt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 pumn de frunze de menta tocate

Mod de preparare:

Pentru a face sosul de menta, pune intr-un castron otetul, zaharul si menta si amesteca-le bine. Pune carnea de miel intr-un vas termoizolant de dimensiuni mari, inteap-o cu un cutit ascutit si adauga sarea si piperul peste.

Pregateste intr-un alt vas amestecul de ulei, cu zaharul, otetul si menta si apoi toarna-l peste carnea de miel. Acopera vasul si pune-l la frigider timp de 1 ora pentru marinare.

Incalziti cuptorul la 390 grade si puneti friptura la cuptor. Friptura de miel are nevoie cam de 45 de minute pentru a se coace mediu. Serviti-l apoi cu sparanghelul fiert (se fierbe in apa clocotita cu sare 2-3 minute, trebuie sa ramana verde si crocant) si sosul de menta.

Se poate folosi ca si carne coaste de miel si in loc de sparanghel proaspat si fiert, sparanghel din conserva. Otelul de malt este un otet mai usor din orz si malt, dar pentru cine nu are la indemana poate folosi si altfel de otet, dar sa aiba grija sa-l dilueze daca este prea puternic.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.