Pulpa de miel in crusta cu rozmarin si busuioc

Printeaza

Pulpa de miel in crusta cu rozmarin si busuioc din: pulpă miel, ulei, pătrunjel verde, cimbru verde, busuioc verde, rozmarin, usturoi, ceapa, morcov, lămâie, sare, piper, telina, vin rosu.

Pulpa_de_miel_in_crusta_cu_rozmarin_si_busuioc

Ingrediente:

  • 1 pulpă miel
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriţă cimbru verde
  • 1 lingură busuioc verde
  • 1 crenguţă rozmarin
  • 6 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 ţelină
  • 100 ml vin roşu

 

Mod de preparare:

Amesteci jumătate din cantitatea de ulei cu frunzele de busuioc, pătrunjel şi cimbru tăiate mărunt, adaugi un căţel de usturoi zdrobit, sare şi piper.

Ştergi pulpa de miel ca să fie bine uscată şi ungi din belşug cu uleiul condimentat.

Pui intr-un vas acoperit şi laşi la rece peste noapte, să se frăgezească şi să se aromatizeze.

Aşezi carnea într-o tavă, adaugi alături ceapa, morcovii, ţelina, toate tăiate bucăţi, căţeii de usturoi tăiaţi pe jumătate sau întregi şi zeama de lămâie.

Presari legumele cu sare şi piper, după gust, adaugi restul de ulei, vinul şi pui friptura la cuptor circa 40-45 de minute.

Din când în când, stropeşti fripturi şi legumele cu sosul din tavă până se rumenesc frumos.

Laşi pulpa de miel în crustă de condimente acoperită 5 minute înainte de a o servi, tăiată felii, împreună cu rozmarinul.

Pulpa de miel in crusta cu rozmarin si busuioc

Pulpa_de_miel_in_crusta_cu_rozmarin_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.