Pulpa de vita in sos

Printeaza

Pulpa de vita in sos din: pulpa de vita, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, vin, lamaie, mustar, smantana, faina, usturoi, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Pulpa de vita in sos

  • 1 kg pulpă
  • 100 g morcovi
  • 100 g păstârnac
  • 100 g ţelină
  • 1 ceapă roşie
  • 100 ml vin
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguriţe muştar
  • sare
  • 100 ml smântână
  • 4 linguri faină
  • 4-5 căţei de usturoi
  • pi­per negru
  • piper alb
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă cimbrişor

 

Mod de preparare:

Carnea se sărează, se piperează, se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte pe toate părţile. Apoi, se scoate din cratiţă, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa şi morcovul, tăiate ron­dele, şi ţelina tăiată felii.

Se presară puţin zahăr, se adau­gă un pahar de apă şi se lasă până dă în clocot. Atunci se adaugă vinul, zeama de lămâie, muştarul, sarea, piperul alb, usturoiul zdrobit, foaia de dafin şi cimbrişorul.

Se pu­ne bucata de carne în sos, se acoperă cratiţa şi se fierbe până se înmoaie.

Când este fiartă, carnea se scoate, se taie felii, iar sosul se drege cu smântână, care s-a amestecat, în prealabil, cu făina. Se mai lasă la fiert până dă câteva clocote, apoi se trece sosul prin sită şi se toarnă peste feliile de carne.

Pulpa de vită se serveşte cu chifteluţe de cartofi, iar ca garnitură salată de sezon sau murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.