Pulpa de vita cu sos dulce acrisor
PrinteazaPulpa de vita cu sos dulce acrisor din: pulpa de vita, vin rosu, otet de mere si vin, stafide aurii, boabe de piper rosu, boabe de mustar, cuisoare, miere, foi de dafin, sare, ulei.
- 1 kg pulpa de vita
- 1 pahar vin rosu
- 1 pahar otet de mere si vin
- 20 stafide aurii
- 1/2 lingurita boabe de piper rosu
- 1/2 lingurita boabe de mustar
- 6 cuisoare
- 1 lingura miere
- 2-3 foi de dafin
- sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Fierbi vinul împreună cu foile de dafin, cuişoarele, muştarul şi piperul roşu. După câteva clocote, stingi focul şi laşi vinul să se răcească acoperit. Speli carnea şi o aşezi într-un vas adânc. Amesteci vinul condimentat rece, mierea, stafidele şi oţetul.
Torni acest amestec peste carne şi o laşi să se frăgezească în frigider, până a doua zi. Pui carnea într-un vas uns cu ulei şi torni în tavă 1/2 din amestecul în care a stat la macerat. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 2 1/2-3 ore.
Din sfert în sfert de oră, stropeşti carnea cu amestecul rămas şi cu sosul din tavă. Ai grijă să o întorci pe toate părţile şi să nu rămână fără lichid în tavă. Spre sfârşit, presari carnea cu sare şi o stropeşti cu sosul din tavă. Serveşti friptura alături de o salată de varză roşie.
Pulpa de vita cu sos dulce acrisor
Pofta buna!
O sa incerc si eu pulpa asta