Pulpa de porc marinata la cuptor
PrinteazaPulpa de porc marinata la cuptor din: pulpa de porc, ceapa, ghimbir, ananas, cuisoare, suc de portocale, otet, miere, scortisoara.
- o pulpă de porc fără os
Pentru marinată:
- 3 cepe
- 20 g ghimbir proaspăt
- 2 felii ananas
- 10 cuişoare
- 500 ml suc de portocale
- 50 ml oţet
- 200 g miere
- o linguriţă scorţişoară
- o linguriţă piper negru măcinat
Mod de preparare:
Intr-un vas mare se pun toate ingredientele pentru marinată şi se amestecă bine.
Carnea se crestează din loc în loc şi se pune astfel încât să fie acoperită cu marinată.
Se lasă 24 de ore la rece şi apoi se transferă, cu marinata, în tava de copt. Se stropeste la fiecare 30 de minute cu zeamă de marinată şi se coace câte o oră pentru fiecare kilogram de carne.
Pofta buna!