Pulpa de porc in aluat

Printeaza

Pulpa de porc in aluat din: faina, sare, untura, unt, lapte, apa, porc, sunca, bacon, salvie, sare, piper, oua fierte,, ou, gelatina.

Ingrediente pentru aluat: Pulpa_de_porc_in_aluat

  • 350 g făină
  • 1 linguriţă cu sare
  • 150 g untură sau unt
  • 150 g lapte şi apă

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 g pulpa tocată de porc
  • 125 g şuncă sau bacon, tăiate în fâşii
  • 1/2 linguriţă cu salvie uscată
  • sare şi piper proaspăt măcinat
  • 300 ml supă de pui
  • 4 ouă fierte
  • 1 ou pentru uns
  • 1 linguriţă cu vârf cu gelatină

Mod de preparare:

Unge forma cu untură, tapetează-o cu hârtie pergament, lăsând 5 cm în afara tăvii şi unge din nou cu grăsime.

Pentru aluat, amestecă făina şi sarea într-un castron. Intr-o tigaie pune untura sau untul, laptele, apa şi încălzeşte până când untura s-a topit, apoi adu la fierbere.

Toarnă repede făina dintr-o dată şi amestecă foarte bine cu o lingură de lemn. Ia tigaia de pe foc.

După ce s-a răcit suficient, pune aluatul pe o suprafaţă de lucru tapetată cu făină şi frământă repede şi uşor.

Pune-l înapoi în castron şi acoperă-l cu folie.

Setează cuptorul la 200°C. Păstrează deoparte o treime de aluat. Intinde restul în formă apăsând la bază şi ridicând marginile.

Pentru umplutură, amestecă carnea tocată cu şunca, salvia, 1 lingură de supă şi asezonează.

Pune puţină compoziţie peste aluatul din tavă, modelează o adâncitură în care aşezi ouăle fierte, curăţate de coajă, apoi adaugă carnea rămasă, de jur-împrejur, înconjurând ferm ouăle.

Pune restul de aluat deasupra, sigilând marginile. Modelează trei găuri în partea de sus a aluatului. Unge cu ou bătut.

Coace timp de 30 de minute, până când aluatul începe să devină maroniu.

Redu temperatura cuptorului la 180°C. Acoperă rulada cu folie şi mai coace încă o oră şi jumătate.

Las-o în tavă 10 minute, apoi scoate-o cu grijă pe o hârtie.

Spală forma, tapeteteaz-o cu hârtie curată şi introdu iarăşi rulada în formă pentru a se răci.

Intre timp, prepară un jeleu: încălzeşte restul de supă de pui şi adaugă gelatina. Amestecă la foc mic până când se dizolvă.

Asezonează. Lasă să se răcească.

Toarnă jeleul în cele trei găuri făcute anterior. Lasă rulada să se răcească cel puţin 2 ore înainte de a servi.

Pulpa de porc in aluat

Pulpa_de_porc_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.