Pulpa de porc cu sos de prune

Printeaza

Pulpa de porc cu sos de prune din: pulpa de porc, bacon, cimbru, prune uscate, vin, esalote, untura, rozmarin, vin alb, supa.

Ingrediente: Pulpa_de_porc_cu_sos_de_prune

  • 1 kg pulpă de porc
  • 6-8 felii bacon
  • 6 fire cimbru
  • 150 g prune uscate fără sâmburi
  • 4 linguri vin de Porto
  • 10-12 eşalote (cepe albe franţuzeşti)
  • 25 g untură
  • 2-3 fire rozmarin
  • 150 ml vin alb sec (la temperatura camerei)
  • supă de carne

Mod de preparare:

Carnea se sărează şi se piperează de jur-împrejur; se înfăşoară in felii subţiri de slăninuţă. Se leagă cu aţă de bucătărie, sub care se strecoară 2-3 fire de cimbru.

Se lasă să se înmoaie prunele în vin de Porto. Se decojesc eşalotele şi se taie în două pe lung; jumătate din cantitate se aşază într-o tavă unsă cu untură. Se aşază carnea pe patul de cepe şi se repartizează de jur-împrejur restul de ceapă şi verdeaţa. Se toarnă vinul şi se acoperă vasul cu un capac; se coace 1 oră, la cuptorul încins la 190 °C. Intre timp se stropeşte cu supă şi sos din tava.

Când fripura este aproape gata, se aşază de jur-împrejur prunele şi se acoperă cu capacul; se mai coace 30 min. Se scoate capacul, se reduce temperatura din cuptor la 180 °C şi se mai coace 15 min.

Se scoate carnea din tavă şi se taie aţa; se înfăşoară friptura în folie transparentă şi se păstrează la cald. Se scot ierburile din sos şi se pasează o parte din cepe; se sărează şi se piperează. Friptura se taie felii şi se serveşte cu sos, eşalote, prune şi piure de cartofi.

Pulpa de porc cu sos de prune

Pulpa_de_porc_cu_sos_de_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.