Pulpa de porc cu piure

Printeaza

Pulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, boabe de piper, foaie de dafin, sare, cimbru, vin, telina, cartof, condiment, unt, smantana.

Ingrediente:Pulpa_de_porc_cu_piure

  • 1 1/2 kg pulpa de porc fara os
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 boabe de ienibahar
  • sare
  • cimbru
  • vin alb sec

pentru piure:

  • 2 teline mari
  • 1 cartof alb
  • 1 ceapa
  • condiment din legume uscate
  • 25 g unt
  • 3 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Tai pulpa în bucăţi groase, pe fibra muşchiului. Speli bucăţile, apoi degresezi carnea şi legi bucăţile strâns de jur-împrejur, cu sfoară, ca să-şi păstreze forma.

Aşezi pulpa într-o cratiţă, împreună cu piperul, cimbrul, ienibaharul, foaia de dafin, ceapa şi usturoiul curăţate.

Pui carnea la fiert la foc mic. Pe măsură ce apa scade, completezi cu vin alb sec. După 1 oră, încerci dacă s-a pătruns carnea.  Cureţi şi speli ţelina, cartoful şi ceapa. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în apă cu condiment din legume, pentru 1/2 oră.

Le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu untul şi smântână, după care mai pui piureul pe foc pentru 5 minute.

Tai carnea în felii groase şi o serveşti împreună cu piureul şi gogoşari muraţi.

Pulpa de porc cu piure

Pulpa_de_porc_cu_piure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.