Pulpa de porc cu piure
PrinteazaPulpa de porc cu piure din: pulpa de porc, ceapa, usturoi, boabe de piper, foaie de dafin, sare, cimbru, vin, telina, cartof, condiment, unt, smantana.
- 1 1/2 kg pulpa de porc fara os
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- 2 boabe de ienibahar
- sare
- cimbru
- vin alb sec
pentru piure:
- 2 teline mari
- 1 cartof alb
- 1 ceapa
- condiment din legume uscate
- 25 g unt
- 3 linguri smantana
Mod de preparare:
Tai pulpa în bucăţi groase, pe fibra muşchiului. Speli bucăţile, apoi degresezi carnea şi legi bucăţile strâns de jur-împrejur, cu sfoară, ca să-şi păstreze forma.
Aşezi pulpa într-o cratiţă, împreună cu piperul, cimbrul, ienibaharul, foaia de dafin, ceapa şi usturoiul curăţate.
Pui carnea la fiert la foc mic. Pe măsură ce apa scade, completezi cu vin alb sec. După 1 oră, încerci dacă s-a pătruns carnea. Cureţi şi speli ţelina, cartoful şi ceapa. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în apă cu condiment din legume, pentru 1/2 oră.
Le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu untul şi smântână, după care mai pui piureul pe foc pentru 5 minute.
Tai carnea în felii groase şi o serveşti împreună cu piureul şi gogoşari muraţi.
Pulpa de porc cu piure
Pofta buna!