Pulpa de porc cu arpagic

Printeaza

Pulpa de porc cu arpagic din: pulpa de porc, ulei sau untura, arpagic, patrunjel, cimbru, usturoi, slanina, vin, piper, sare.

Ingrediente:Pulpa de porc cu arpagic

  • 0,7 kg pulpă de porc
  • 2-3 linguri ulei sau untură
  • 20-30 bucăţi arpagic mai mare
  • pătrunjel
  • cimbru
  • 3-4 căţei de usturoi zdrobiţi ca pentru mujdei
  • câteva bucăţele de slănină
  • 1/2 I vin negru
  • piper pisat
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se taie în bucăţi mai mari decât pentru tocănită. Acestea se sărează, se piperează şi se pun într-o tigaie (cratiţă) cu grăsime la rumenit.

După ce carnea s-a rujmenit pe toate părţile, în tigaie se adaugă câteva bucăţele de slănină, arpagicul cuurăţat, pătrunjelul, cimbrul şi usturoiul.

Când arpagicul s-a rumenit, se adaugă vinul şi 1- 2 căni de apă pentru a acoperi carnea din tigaie. Se lasă să mai fiarbă domol, cam 2 ore. Dacă sosul scade prea mult, se mai completează cu apă sau, mai bine, cu vin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.