Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale

Printeaza

Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale din: pulpa de miel, portocale, cuisoare, anason stelat, ceapa, usturoi, miere, ulei, sare, piper.

Ingrediente: Pulpa_de_miel_la_cuptor_cu_suc_de_portocale

  • 1 pulpa de miel (de aproximativ 2 kg)
  • 2 portocale (coaja rasa si sucul)
  • 8 cuisoare
  • 2 bucati de anason stelat, macinat
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2 cepe tocate
  • 10 catei de usturoi
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:

Radeti coaja de la portocale si pastrati deoparte. Preparati o marinada din: sucul de la o portocala, ceapa tocata, anasonul macinat, cele doua linguri de miere si cele trei linguri de ulei. Masati carnea cu marinada, acoperiti-o si dati-o la rece, peste noapte.

Cu o ora inainte de a da la cuptor scoateti carnea din frigider, asezati-o intr-o tava, cu marinada cu tot, sarati-o si piperati-o, infigeti in pulpa, din loc in loc, cuisoarele si inconjurati-o cu cateii de usturoi zdrobiti grosier.

Coaceti la foc mare, 240° C, timp de aproximativ o ora.

Intre timp, amestecati semintele de susan cu coaja rasa de la portocale, sucul celei de-a doua portocale si o lingura de miere. Cu zece minute inainte de a fi gata, ungeti pulpa cu acest amestec.

Dupa ce este gata, lasati friptura acoperita cu o folie de aluminiu, timp de 15 minute, sa se odihneasca, dupa care puteti servi alaturi de garnitura preferata.

Pulpa de miel la cuptor cu suc de portocale

Pulpa_de_miel_la_cuptor_cu_suc_de_portocale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.