Pulpa de miel in crusta de susan

Printeaza

Pulpa de miel in crusta de susan din: ceapa verde, ghimbir, ulei de susan, sos de soia, vin de orez, zahar, seminte de susan, boabe de piper, pulpa de miel, ulei, salata verde, morcovi, castraveti, sos de ardei iute.

 

Ingrediente: Pulpa_de_miel_in_crusta_de_susan

  • 1 legătură de ceapa verde, tocata grosier
  • 1 bucată mare de ghimbir
  • 1 lingură ulei de susan
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri de vin de orez
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 1 linguriţă boabe de piper negru
  • 2kg pulpă întreagă de miel
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • frunze de salată verde, bastonaşe de morcovi si de castravete şi sos de ardei iute, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Pune ceapa verde, ghimbirul, uleiul de susan, 2 linguri sos de soia, vinul, zahărul, jumătate din seminţele de susan şi boabele de piper într-un blender şi pasează-le până când obţii o pastă.

Fă crestături pe întreaga pulpă de miel cu ajutorul unui cuţitaş ascuţit.

Pune carnea într-un vas şi introdu prin crestături pasta preparată anterior, precum şi în locurile unde carnea se separă de os în mod natural.

Dacă se prelinge pastă, freacă din nou carnea cu ea, apoi acoperă vasul şi ţine mielul la frigider să se marineze cel puţin 2 ore, dar ideal peste noapte.

Scoate carnea din frigider cu 1 oră înainte de a o găti. Incinge cuptorul la 200°C. Pune în el o tavă mare de copt şi aşază carnea, cu crusta în sus, pe grătarul din cuptor.

Toarnă în tavă eventuala marinadă rămasă în vasul ţinut la frigider şi adaugă 100ml de apă.

După circa 30 de minute, stropeşte crusta cu puţin ulei pentru a o ajuta să devină crocantă, iar dacă în vreun moment devine rumenă, acoper-o lejer cu folie de aluminiu.

Zeama din tavă va începe să se caramelizeze şi să devină lipicioasă, dar adaugă apă, dacă e nevoie, pentru a nu se arde.

Găteşte mielul 1 oră şi 30 de minute, dacă îţi place să fie bine făcut, iar carnea de lângă os să rămână roz.

Dacă îl preferi în sânge găteşte-l cu 10 minute mai puţin; dacă îl preferi mai bine făcut, mai lasă-l 20 de minute în cuptor.

Cu circa 10 minute înainte ca mielul să fie făcut conform preferinţelor tale, presară-l cu restul de seminţe de susan şi continuă să-l găteşti.

Când e gata, transferă-l pe un tocător şi adaugă în tavă sosul de soia rămas. Gustă şi adaugă puţin vin, sos se soia şi apă, dacă e nevoie.

Dă sosul în clocot şi răzuieşte bucăţile prinse de fundul tăvii, apoi trece-l printr-o strecurătoare într-o sosieră.

Serveşte mielul cu frunze de salată verde, bastonaşe de legume şi sos de ardei iute.

Pulpa de miel in crusta de susan

Pulpa_de_miel_in_crusta_de_susan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.