Pulpa de caprioara cu garnitura de budinca de macaroane cu limba afumata, sunca, ciuperci si cascaval si napi cu pesmet

Printeaza

Pulpa de caprioara cu garnitura de budinca de macaroane cu limba afumata, sunca, ciuperci si cascaval si napi cu pesmet din: pulpa de caprioara, macaroane, sare, piper, faina, vin rosu, zarzavat, ceapa, napi, sunca, limba afumata, ciuperci, oua, cascaval, pesmet, unt, sos, bulion.

 

Ingrediente:

  • 1 pulpă mică de căprioară (circa 2,250 kg)
  • 350 g macaroane
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingură făină
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 1,500 kg napi
  • 100 g şuncă presată
  • 100 g limbă afumată fiartă
  • 120 ciuperci
  • 2 ouă
  • 40 g caş­caval
  • 50 g pesmet
  • 150 g unt
  • 2 linguri sos alb
  • 1 lingură bulion

 

Mod de preparare:

Se dă pulpa circa 1 oră la cuptor moderat, cu sare, piper, unt, 1 ceapă tocată, zarzavatul tăiat şi puţină supă sau apă.

Pe parcurs se stropeşte cu supă (să fim atenţi să nu se ardă carnea).

Intre timp se fierb macaroanele, se taie bucăţi, se amestecă cu 2 linguri sos alb, 2 ouă, şuncă şi limbă tăiată cuburi mici, ciupercile sotate şi caşcavalul ras.

Se ung 10 forme de şarlote de o persoană, se pune în ele budinca de macaroane şi se dau la cuptor în bain- marie circa 30 minute.

A doua garnitură napii se curăţă, se rotunjesc se fierb 6-8 minute, se strecoară şi se sotează în unt cu pesmet prăjit.

Se taie pulpa, se aranjează pe platou cu garniturile respective (budinca de macaroane şi napii), vîrful osului îmbrăcîndu-se cu o papiotă de hîrtie albă sau staniol.

Sosul se face în tava in care a fost friptă pulpa, se mai pune puţină făină, supă, 1 lingură bulion pastă şi vin roşu.

Se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Mancare cu carne de caprioara

Mancare cu carne de caprioara

Mancare cu carne de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, ansoa, unt, ulei de masline, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare, scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g ficat de porc 3 fileuri de anşoa conservate în saramură 50 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. E buna carnea de caprioara? N-am mai incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.