Pulpa de berbec gatita olteneste
PrinteazaPulpa de berbec gatita olteneste din: pulpa de berbec, ulei, orez, tarhon, cimbru, usturoi, sare, piper, boia.
- 1 kg pulpă de berbec
- 250 ml ulei
- 200 g orez
- 500 g roşii frunze de tarhon
- cimbru
- 6 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 30 g boia dulce de ardei
Mod de perparare:
Pulpa de berbec o speli şi o freci cu boia de ardei. Ungi carnea cu 100 ml ulei amestecat cu sare, piper, frunze de tarhon tocat mărunt şi usturoiul pisat. După ce carnea a fost unsă bine, o frigi în cuptorul încins, având grijă să o întorci pe toate părţile.
Separat, pui într-o cratiţă roşiile întregi, împreună cu 50 ml ulei, apă, sare, piper şi cimbru. Fierbi descoperit, la foc potrivit, ca să rămână roşiile întregi. Orezul îl fierbi în apă cu sare şi 75 ml ulei, până înfloreşte.
Aşezi pe un platou orezul, îl stropeşti cu 25 ml ulei fierbinte şi presari piper. Peste orez aşezi pulpa de berbec friptă şi, în jurul ei, pui roşiile întregi şi bucheţele de pătrunjel verde.
Pofta buna!