Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată in unt
PrinteazaPulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată in unt
- 1,600 kg pulpă de berbec
- 300 g morcovi
- 300 g varză de Bruxelles
- 2 teline
- 400 g cartofi
- sare
- piper boabe
- 1 fir de praz
- 4 căţei usturoi
- cimbru
- 40 g şuncă
- 50 g capere
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 lărnîie
- 100 g unt
- 3/4 lingură făină
- 1 lingură smîntînă
Mod de preparare:
Se spală pulpa, se pune la fiert şi cînd începe să clocotească se scoate, se spală din nou şi se pune la fiert cu 3 1 apă curată, sare, piper boabe şi cimbru.
Pe parcurs se pun morcovii, prazul, ţelina şi usturoiul tăiate. Se scoate cînd este fiartă.
Separat, se face sosul cu 50 g unt, 3/4 lingură făină, supa din zeama rămasă de la fiert,pulpa şi se fierbe 10 minute cu caperele şi şunca tăiate julien.
Se termină cu gălbenuşurile, zeama de lămiie şi cu smîntînă. Pulpa se taie felii, se aşează pe platou garnisită cu zarzavatul din supă, cartofii natur şi varza de Bruxelles fiartă şi dată în unt.
Sosul se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!