Pulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina

Printeaza

Pulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina din: pulpă de porc fără os, ceapa, usutroi, boabe de piper, foaie de dafin, boabe de ienibahar, sare, cimbru, vin alb sec, ţelina, cartof alb, ceapă, condiment din legu­me uscate, unt, smântână.

Pulpa_cu_cimbru_ienibahar_si_piure_de_telina

Ingrediente:

  • 1 1/2 kg pulpă de porc fără os
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 boabe de ienibahar
  • sare
  • cimbru
  • vin alb sec

Pentru piure:

  • 2 ţeline mari
  • 1 cartof alb
  • 1 ceapă
  • condiment din legu­me uscate
  • 25 g unt
  • 3 linguri smântână

Mod de preparare:

Tai pulpa în bucăţi groa­se, pe fibra muşchiului. Speli bucăţile, apoi degresezi carnea şi legi bucăţile strâns de jur-împrejur, cu sfoară, ca să-şi păstreze forma.

Aşezi pulpa într-o crati­ţă, împreună cu piperul, cimbrul, ienibaharul, foaia de dafin, ceapa şi usturoiul curăţate. Pui carnea la fiert la foc mic.

Pe măsură ce apa scade, completezi cu vin alb sec. După 1 oră, încerci dacă s-a pătruns carnea.

Cureţi şi speli ţelina, cartoful şi ceapa. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în apă cu condiment din legu­me, pentru 1/2 oră.

Le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu untul şi smântână, după care mai pui piureul pe foc pen­tru 5 minute. Tai carnea în felii groase şi o serveştî împreună cu piureul şi gogoşari muraţi.

Pulpa cu cimbru, ienibahar si piure de telina

Pulpa_cu_cimbru_ienibahar_si_piure_de_telina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.