Pulpa aromata de miel la cuptor

Printeaza

O reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulap de miel, ulei, usturoi, patrunjel, telina, foi de dafin, otet, rozmarin, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper si condimente.

Ingrediente:Pulpa de miel la cuptor

  • 1 pulpa de miel
  • 200ml.ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 foi de dafin
  • 50ml.otet
  • 2 fire de rozmarin
  • 600g.cartofi
  • 5 fire de ceapa verde
  • 4 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carne de miel

Mod de preparare:

Se prepara marinata:patrunjelul, telina, usturoiul si rozmarinul se taie marunt, se adauga ulei, otet, 300ml. apa , foile de dafin, piper si sare grunjoasa. In aceasta marinata se pune pulpa de miel, curatata de ppielite si se acopera castronul cu folie de plastic sau cu un capac si se lasa la frigider circa 3 ore.

Se scoate pulpa de miel din marinata si se pune intr-o tava adanca.Se condimenteaza cu condimentele pentru carne de miel, pe toate partile. Marinata se toarna peste pulpa , se pun firele de ceapa si usturoi verde si se pune la cuptor.

Dupa 80 minute de coacere, scoatem tava,intoarcem pulpa pe cealalta parte si asezam, de jur imprejurul ei cartofii intregi (folosim cartofi mai mici) si mai coacem 40 de minute, la foc mic spre mediu. In timpul coacerii, se stropeste friptura cu sosul din tava.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.