Pui umplut cu varza, orez si ficat

Printeaza

Pui umplut cu varza, orez si ficat din: pui, orez cu bobul rotund, varză, ficat de pui, piper, boia, ciuperci, ceapă, morcovi, cartofi, ustu­roi, sare, piper, pastă de roşii, ulei, crengute cimbru.

Pui_umplut_cu_varza_orez_si_ficat

Ingrediente:

  • 1 pui de aproximativ 1 1/4 kg
  • 1 pahar orez cu bobul rotund
  • 300 g varză
  • 1 ficat de pui
  • piper
  • boia
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapă

Pentru garnitură:

  • 2 morcovi
  • 4 cartofi mari
  • 4 căţei de ustu­roi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 lingură ulei
  • 1 crenguţă de cimbru

Mod de preparare:

Speli puiul şi îl fierbi 20 de minute, în apă uşor sărată, cu piperul boabe. Intre timp, cureţi şi speli ceapa, ciupercile şi varza.

Dai varza pe răzătoarea mare şi o freci cu puţină sare. Tai ceapa mărunt.

Căleşti ceapa în uleiul încins, apoi adaugi varza stoarsă şi ciupercile tăiate mărunt.

Când varza a mai scăzut, pui orezul spălat, cubuleţe de ficat şi supă de pasăre.

Continui fier­berea pentru 10 minute, iar la sfârşit sărezi şi con­dimentezi după gust.

Când compoziţia s-a răcit, umpli puiul şi îl prinzi cu o scobitoare, ca să nu iasă compoziţia.

Il aşezi într-o tavă şi îl ungi pe toată suprafaţa cu un amestec de ulei, usturoi zdrobit, pastă de roşii, boia şi supă fierbinte.

De jur-împrejurul puiului, aşezi rondele de morcovi şi cartofi.

Torni în tavă supă de pui şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 1 oră.

La fiecare 10 minute, stropeşti puiul cu sos.

Pui umplut cu varza, orez si ficat

Pui_umplut_cu_varza_orez_si_ficat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.