Pui umplut cu stafide si costite

Printeaza

Pui umplut cu stafide si costite din: pui, costita afumata, miez de nuca, stafide, ceapa, oua, paine, lapte dulce pasteurizat, unt, ulei, supa de pui, usturoi, patrunjel verde, frunze de rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Pui_umplut_cu_stafide_si_costite

  • un pui mare de aproximativ 1 1/4
  • 200 g costita afumata
  • cate 3 linguri miez de nuca zdrobit si stafide
  • 2 cepe de dimensiune mijlocie
  • 2 oua
  • 4 felii de paine
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat
  • 40 g unt
  • 20 ml ulei
  • 1/2 l supa de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita frunze de rozmarin maruntite
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa. Tai ceapa mărunt, costiţa şi feliile de pâine în cubuleţe, iar pătrunjelul cât mai fin. Prăjeşti cubu¬rile într-o lingură de ulei, până devin crocante. Amesteci bine, într-un castron, costiţa răcită, ceapa, nuca zdrobită, stafidele, pătrunjelul, ouăle bătute cu laptele, cubuleţele de pâine, sare şi piper măcinat, după gust.

Laşi amestecul în frigider pentru 10 minute, să se întrepătrundă gusturile. Intre timp, cureţi şi speli puiul şi-l usuci cu prosoape absorbante. Il umpli cu compoziţia pregătită şi coşi deschizătura cu aţă groasă. Freci puiul deasupra cu sare şi piper, îl ungi cu untul topit amestecat cu ulei şi-l aşezi într-o tavă unsă cu restul de unt şi ulei. Torni în tavă şi supa.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 1/4 ore. Periodic, scoţi tava şi stropeşti puiul cu sosul format în tavă. Dacă sosul scade, mai torni câte puţină apă.

Scoţi puiul într-un vas adânc şi îl acoperi cu un capac sau cu folie de aluminiu, ca să îl păstrezi cald. Scurgi sosul din tavă într-o crăticioară, adaugi rozmarinul, usturoiul curăţat şi zdrobit şi fierbi timp de 5 minute. Serveşti puiul împreună cu sosul.

Pui umplut cu stafide si costite

Pui_umplut_cu_stafide_si_costite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.