Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir

Printeaza

Pui umplut cu dovleac, portocală şi ghimbir din: pui, dovleac, portocala, ghimbir, condimente cajun, garam masala, turmeric, oregano, susan, seminte de in, samburi de pin, piper, usturoi, sare de mare, cimbru verde si vin.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 pui (cam de 1,5 kg)
  • 1 dovleac
  • 1 portocala
  • 1 radacina ghimbir
  • 1 lingurita condimente cajun
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita susan
  • 1 lingura seminte de in
  • 2 linguri samburi de pin
  • 1 lingurita piper mix de 4 culori
  • 5 catei de usturoi
  • sare de mare
  • cimbru verde
  • 1 pahar de vin

 

Mod de preparare:

Cureţi puiul, îl speli şi îl ştergi bine cu prosoape pe hârtie. Dolveacul îl cureţi, îl speli şi îl tai cubuleţe. Portocala şi ghimbirul le cureţi şi le tai felii mici. într-un bol amesteci condimentele cajun, garam maşala, turmeric, oregano, ghimbirul ras, susan, seminţe de in, sâmburii de pin, boabele de piper.

Cu acest amestec de condimente ungi puiul prin interior cât şi pe exterior, dar şi pe sub pieliţa, pentru a se păstra aroma condimentelor. Umpli puiul cu bucăţile de do­vleac, felii de portocală, ghimbir şi cimbru verde. Aşezi puiul în­tr-un vas încăpător, lângă el pui şi restul de dovleac, portocală, ghimbir, cimbru verde, usturoi apoi adaugi vinul alb.

Inveleşti vasul cu o folie alimentară şi-l dai la frigider pentru cel puţin 8 11 ore. După cele 8 ore scoţi puiul şi mai presari pe el câteva condimente. Preîncălzeşti cuptorul la 180°C şi dai puiul pentru 1 oră şi 20 minute să se coacă. Când e gata, laşi puiul să se răcească în tavă timp de 15 minute, apoi îl muţi pe un platou. Aşezi lângă pui dovleacul copt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • retete cu turmeric

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.