Pui la tigaie cu prune si nuca

Printeaza

Pui la tigaie cu prune si nuca din: prune, ceapa, piept de pui, ulei, boabe ienibahar, boabe de piper, sare, piper măcinat, supă de pui, oţet, miez de nucă, brânză.

Ingrediente:Pui la tigaie cu prune si nuca

  • 150 g prune proaspete
  • 2 cepe
  • 4 fileuri de piept de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 boabe ienibahar
  • 2 boabe de piper
  • sare
  • piper măcinat
  • 150 ml supă de pui
  • 2 linguri oţet
  • 12 jumătăţi de miez de nucă
  • 125 g brânză

Mod de preparare:

Incingi cuptorul, speli pru­nele, le tai în jumătăţi şi le scoţi sâmburii. Cureţi ceapa şi o tai în sferturi.

Speli fileurile, le ştergi, le sărezi, le piperezi şi le prăjeşti în ulei fierbinte pe ambele părţi.

Scoţi carnea din tigaie şi căleşti ceapa, cuişoarele, boabele de ienibahar şi pe cele de piper. Stingi totul cu supă de pui şi oţet.

Adaugi prunele şi laşi să fiarbă toate ingredientele împreună, puţin timp.

Scoţi condimentele şi adaugi în zeama rămasă nucile. Pui compoziţia într-o formă de sufleu şi aşezi deasupra carnea.

Zdrobeşti brânza şi o presari deasupra.

Coci puiul la cuptor timp de 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.