Pui Teriyaki cu sake si ghimbir

Printeaza

Pui Teriyaki cu sake si ghimbir din: piept de pui,  sos de soia, zahăr, mirin (sake dulce), sake, usturoi, ghimbir, ulei.

Ingrediente:Pui Teriyaki cu sake si ghimbir

  • 4 bucăţi piept de pui, dezosat
  • pentru marinat:
  • 1/3 ceşcuţă sos de soia
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 ceşcuţă mirin (sake dulce)
  • 1 lingura sake
  • 1 căţel mai mare de usturoi
  • 1 lingură de ghimbir, proaspat ras pe răzătoarea mică
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Se amestecă bine într-un castron toate ingredientele pentru sosul de şi se lasă în el, pentru minimum o jumătate de oră, pieptul de pui. Se prăjeşte în ulei bine încins înainte, pe ambele feţe.

 

Pofta buna!


P0ate te intereseaza si:

Pui cu ananas si alune

Pui cu ananas si alune

Pui cu ananas si alune din: piept de pui, faina, ghimbir, ananas, alune, curry, unt, ardei, telina, sos de soia. Ingrediente: 3 piepţi de pui făină piper ghimbir pudră curry dulce pudră ulei 2 ţeline 2 cutii ananas 200 g unt sos soia 200 g alune crude 3 ardei graşi   Mod de preparare: Tai […]

Pui cu sos exotic

Pui cu sos exotic din: pulpe de pui, cartofi, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, usturoi, sofran, busuioc, ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi 4-5 roşii 100 g măsline 1 legătură de pătrunjel sare piper Pentru sos: 4 căţei de usturoi 2 linguri de zeamă de lămâie 2 linguri de zeamă de portocale 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.