Pui teriyaki cu orez basmati

Printeaza

Pui teriyaki cu orez basmati din: piept de pui, ulei, broccoli, morcov, orez, sos de soia, mirin, zahar.

Ingrediente:Pui teriyaki cu orez basmati

  • 1 piept de pui
  • 50 ml ulei
  • 1 broccoli
  • 1 morcov
  • 1 cană de orez basmati
  • 100 ml sos de soia
  • 50 ml mirin (sau vin dulce)
  • 3 linguri zahăr brun

 

Mod de preparare:

Pentru sos, amestecă ingredientele într-o crăticioară, pune pe foc iute până dă în clocot, scade flacăra şi lasă să fiarbă până se îngroaşă. Inchide focul şi lasă-l să se răcească.

Intr-un vas larg, pune 2 căni de apă şi una de orez bine spălat, sărează şi lasă acoperit, la foc mic, până scade toată apa. Când pui orezul la fiert, poţi pune şi o linguriţă de unt. Fierbe în apă cu puţină sare bucheţelele de broccoli şi morcovul tăiat rondele.

Taie carnea în bucăţi potrivite şi prăjeşte-o pe toate părţile într-o tigaie. In timpul prăjirii, unge-o din când în când cu sos ca să prindă crustă.

Serveşte-o cu orez şi legume fierte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.