Pui in stil spaniol cu orez

Printeaza

Pui in stil spaniol cu orez din: ulei, pulpe de pui, ceapa, usturoi, ardei gras, sos de rosii, boia, scortisoara, oregano, otet balsamic, orez, feta.

Ingrediente:Pui in stil spaniol cu orez

  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 9 buc pu pe de pui superioare fără os, tăiate în trei
  • 1 ceapă,tocată
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 bucăţi ardei gras roşu, tăiat felii
  • 200 g sos gros de roşii
  • 1 linguriţă boia iute
  • praf de scorţişoară
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 lingura oţet balsamic
  • 300 g orez basmati, clătit
  • feta sfărâmată
  • frunze de oregano pentru ornat

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pus pe foc potrivit încinge uleiul, rumeneşte carnea de pui şi apoi lasă deoparte. Prăjeşte ceapa 5 minute, aănă când seînmoaie. Adaugă usturoiul, ardeiul, boiaua, scorţişoara, sucul de roşii, oregano şi oţetul balsamic.

Amestecă bine, adaugă 125 ml apă şi lasă să fiarbă 5 minute.

Pune orezul într-un bol cu apă clocotită şi lasă să stea 5 minute, apoi scurge lichidul. Aşază jumătate din compoziţia cu ceapă peste jumătate din orez şi pune deasupra carne, apoi repetă procedeul astfel încât ultimul strat să fie de sos.

Acoperă cu capac etanş şi lasă să fiarbă 10 minute.

Micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit 20 minute. Serveşte presărat cu feta si oregano.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.