Pui cu sos

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu sos din: pui, amestec condimente si ierburi aromatice, usturoi, masline, verdeata si ulei de masline.

Ingrediente:Pui cu sos

  • 1 pui
  • amestec condimente si ierburi aromatice
  • iaurt
  • 3-4 catei de usturoi
  • masline negre
  • verdeata
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Prepară amestecul în cantităţi egale de condimente şi ierburi aromatice din: tarhon, cuişoare, leuştean şi pătrunjel tocate foarte mărunt, chimen pisat, nucşoară, piper măcinat şi sare de mare.

Unge cu ulei de măsline puiul, pe interior şi exterior, apoi cu amestecul de ierburi, dar nu în exces, pentru a lăsa carnea să elibereze toate sucurile.

Dă tava la cuptorul încins, pentru o oră, până capătă o crustă aurie, în funcţie de mărimea puiului, dar şi de cuptor, lasă-l până se pătrunde carnea şi devine foarte fragedă. Serveşte puiul cu sos de iaurt îmbogăţit cu usturoi zdrobit, verdeţuri proaspete tocate, feliuţe de măslină.

Pui cu sos

Pui cu sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.