Pui cu smantana si spanac

Printeaza

Pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat de pui, mustar de dijon, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci.

 

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g cartofi, taiati felii subtiri
  • 1 ceapa, taiata rondele
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 300 ml vin alb
  • 200 ml concentrat vegetal de pui sau legume
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1 frunza de dafin
  • 400 g carne de pui ramasa de la friptura (daca folosesti carne cruda de pui, prajeste bine, apoi adauga-le la sos si urmeaza celelalte etape)
  • 250 ml smantana
  • 250 g spanac, fiert, bine scurs
  • 25 g pesmet
  • 25 g Parmezan, ras
  • 25 g nuci tocate

 

Mod de preparare:

. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare. Adauga cartofii, ceapa si usturoiul si caleste-le 12-15 min, acoperite cu un capac, pana se inmoaie legumele si se rumenesc usor.

Mareste flacara si adauga vinul alb si concentratul vegetal, lasa sa dea in clocot, apoi adauga mustarul si frunza de dafin.

Redu flacara si fierbe la foc mic 10 min pana cand scade la doua treimi.

Incinge grill-ul la mediu. Adauga carnea de pui in tigaie si fierbe la foc mic inca 10 min, pana se patrunde.

Incorporeaza smantana si spanacul si pune din nou pe foc. Asezoneaza dupa gust si pune totul intr-un vas.

Amesteca pesmetul, parmezanul si nucile. Presara peste pui, pune vasul sub grill si lasa-l pana se rumeneste.

 

Pui cu smantana si spanac

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.