Pui “Sichuan” cu usturoi si ceapa verde

Printeaza

Pui “Sichuan” cu usturoi si ceapa verde din: ulei alune (sau alt ulei), ardei roşii, morcovi, copane de pui fără piele şi oase, ceapă verde, usturoi, apă, sos de soia, oţet, amidon de porumb, zahăr.

Ingrediente:Pui "Sichuan" cu usturoi si ceapa verde

  • 6 linguri ulei alune (sau alt ulei)
  • 3 ardei roşii mici, curaţaţi de seminţe şi mărunţiţi
  • 1 cană de morcovi tăiaţi
  • 8 copane de pui fără piele şi oase, tăiate cubuleţe
  • 2 legături de ceapă verde
  • 3 linguri de usturoi tocat
  • 1/2 pahar apă
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri oţet
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 4 linguri zahăr

Mod de preparare:

Se încinge uleiul şi, când începe să fumege se adaugă ardeii iuţi şi morcovii. Când morcovii se înmoaie, se adaugă puiul.

Când puiul este aproape gata, se adaugă ceapa şi usturoiul. Se lasă încă trei minute sau până când puiul e complet făcut.

Se amestecă apa, sosul de soia, oţetul, amidonul şi zahărul şi se toarnă în tigaie; se amestecă până sosul se îngroaşă un pic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.