Pui in sampanie cu struguri si migdale

Printeaza

Pui in sampanie cu struguri si migdale din: fileuri de piept de pui, faina, sare, unt, ceapa, şampa­nie, bulion, usturoi, boia dulce, curcuma, smântână, struguri albi, pătrun­jel verde.

Pui_in_sampanie_cu_struguri_si_migdale

Ingrediente:

  •  4 fileuri de piept de pui
  •  1 lingură făină
  •  1/2 linguriţă sare
  •  60 g unt
  •  2 cepe
  •  câte 125 ml şampa­nie şi bulion
  •  2 linguri migdale măcinate
  •  1 căţel de usturoi
  •  1/4 linguriţă boia dulce
  •  1/2 linguriţă curcuma
  •  3 linguri smântână
  •  200 g struguri albi
  •  pătrun­jel verde pentru ornat

Mod de preparare:

Decojeşti boabele de struguri şi le tai în două, pe lungime. Treci fileurile prin făină. Topeşti untul într-o tiga­ie antiaderentă, la foc mediu. Tai ceapa solzişori, o căleşti 5 minute în unt, amestecând periodic, până devine sticloasă.

Adaugi fileurile de pui şi le prăjeşti pe fiecare parte, câte 2 minute. Stingi cu şampania şi bulionul dizol­vat şi laşi să dea în clocot, după care continui fierberea la foc mic, 1/2 oră, până când se pătrunde carnea.

Scoţi fileurile pe un platou şi le păstrezi la cald. Amesteci într-un cas­tron migdalele măcinate, usturoiul curăţat şi zdro­bit, boiaua, curcuma, sare şi smântână.

Le adaugi în sosul din tigaie şi laşi sosul să fiarbă 3 minute, amestecând. Presari boabele de struguri şi continui fierberea 3 minute, la foc mic. Torni sosul peste file­uri şi decorezi cu pătrunjel verde.

Pui in sampanie cu struguri si migdale

Pui_in_sampanie_cu_struguri_si_migdale

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am facut pana acum pui in sampanie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.