Pui cu rozmarin si sos de vin

Printeaza

Pui cu rozmarin si sos de vin din: cocoş tânăr, clapon, ulei, unt, foi de dafin, fire de rozmarin, vin de Marsala, sare, piper, vin fiert sau suc de aguridă,  supă de carne, scorţişoară, praf de ghimbir, cuişoare, faina, coaja de lămâie verde, rodie.

Ingrediente:Pui cu rozmarin si sos de vin

  • 1 cocoş tânăr
  • 1 clapon
  • puţin ulei şi unt
  • 1 frunză de dafin
  • câteva fire de rozmarin
  • vin de Marsala
  • sare
  • piper

Pentru sosul pipirata:

  • 100 ml vin fiert sau suc de aguridă
  • 1 cană de supă de carne
  • puţină scorţişoară
  • 1 praf de ghimbir
  • 2 cuişoare
  • 1 lingură de făină
  • 1 fir de rozmarin
  • coaja de la 1/2 lămâie verde
  • sâmburi de la 1 rodie

Mod de preparare:

Se jumulesc şi se golesc cocoşul şi claponul, se trec prin flacără şi se fierb descoperit timp de o oră şi un sfert, într-o cratiţă cu un amestec de ulei şi unt, dafin şi rozmarin. Se toarnă puţin vin, se sărează şi se piperează.

Se face sosul, amestecandu-se într-o cratiţă mică toate ingredientele menţionate. Se lasă la foc mic, amestecând des: trebuie să fie bine legat, dar fluid.

Se varsă la sfârşit peste cela două păsări, aşezate pe platou, deasupra unui strat de felii subţiri de pâine părăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.