Pui cu rosii si curry, in stil indian

Printeaza

Pui cu rosii si curry, in stil indian din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, pudra de ghimbir, ardei iute, coriandru, chimen, sofran, pudra de curry, pulpe de pui, rosii, concentrat de supa de pui, fulgi de nuca de cocos, patrunjel si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe mari, taiate rondele
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita de pudra de ghimbir
  • 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt
  • 11⁄2 lingurita coriandru macinat
  • 11⁄2 lingurita chimen macinat
  • 1⁄4 lingurita sofran macinat
  • 1 lingura pudra de curry
  • 12 pulpe de pui, fara piele si os, taiate bucati mari, cat sa inghiti o data
  • 400 g rosii in conserva, tocate
  • 300 ml concentrat de supa de pui
  • 1 lingura fulgi de nuca de cocos
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • sucul de la o lamaie, plus sferturi de lamaie pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie non-ade-renta, adauga ceapa si caleste la foc mic 5 min, amestecand din cand in cand. Adauga usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, mirodeniile, asezoneaza si caleste 1 min.

Adauga puiul, prajeste 1 min, pune rosiile si concentratul de pui, lasa sa dea in clocot, apoi redu focul si fierbe 20 min, pana ce sosul scade putin, iar carnea de pui e bine patrunsa.

Adauga fulgii de cocos, coriandrul macinat si zeama de lamaie dupa gust. Serveste cu patrunjel tocat, sos de iaurt cu lamaie si sferturi de lamaie.

Pui cu rosii si curry, in stil indian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.