Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă

Printeaza

O reteta delicioasa de pui rece cu sos de rosii si verdeata din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, piper, vin alb sec, sherry, verdeturi, pasta de rosii, iaurt, sare, piper, hasmatuchi si salata.

Ingrediente:Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă

  • 4 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, de aproximativ 125 g fiecare
  • 1 lămâie
  • 1 frunză de dafin, fărâmiţată sau un bouquet garni
  • 1 linguriţă piper negru boabe
  • 100 ml vin alb sec sau 75 ml sherry sec

pentru sos:

  • 3-4 linguri diverse verdeţuri aromate proaspete, tocate, cum ar fi busuioc, hasmaţuchi, mărar, oregano şi pătrunjel
  • 4 linguriţe pastă de roşii uscate la soare
  • 225 g iaurt grecesc
  • sare şi piper negru

Ornare:

  • câteva frunze de hasmaţuchi proaspăt

garnitură:

  • salată de diverse tipuri şi ridichi

 

Mod de preparare:

Se aşază piepţii de pui unul lângă altul într-o crati­ţă mare. Se taie două felii de lămâie şi se adaugă la piepţii de pui alături de dafin sau bouquet garni, boabe de piper negru şi vin sau sherry. Se adaugă apă cât să acopere piepţii, se pune capac şi se lasă să dea în clocot.

Se reduce flacăra şi se fierb încet 20-25 de minute, până când piepţii de pui devin moi, iar atunci când sunt înţepaţi, se scurge un lichid limpede, între timp, pentru sos, se amestecă într-un castron verdeţurile, pasta de roşii şi iaurtul.

Se stoarce sucul de la lămâia tăiată şi se adaugă treptat în castron până când sosul obţinut are iuţeala şi textura dorită. Se sărează şi se piperează după gust, apoi se lasă la răcit. Se scot piepţii de pui din cratiţă, se zvântă cu şervete şi se lasă să se răcească 15-20 de minute.

Dacă nu se servesc imediat, se pun la frigider: Piepţii de pui se taie în fâşii, care se aranjează pe un pat de salată de diverse tipuri, aşezat pe o farfurie. Pe deasupra se toarnă sos, se ornează cu hasmaţuchi şi se serveşte.

Lichidul în care au fiert puii se strecoară şi se poate folosi ca bulion de pui la alte reţete. Se lasă să se răcească, apoi se îndepărtează grăsimea care s-a ridicat la suprafaţă. Se păstrează la frigider timp de 2 zile sau se poate congela şi păstra astfel până la 3 luni.

Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă

Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.