Pui portughez la gratar

Printeaza

O reteta de pui portughez la gratar din: pui, catei de usturoi, boia, piper, oregano, foi de dafin, vin sau coniac, lamai si unt.

Ingrediente:Pui portughez la gratar

  • 1 pui
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 lingura cu boia (dulce sau picanta, dupa gust)
  • 1/2 lingura cu piper
  • 1 lingurita cu oregano
  • 5-6 foi de dafin
  • 150 ml vin sau coniac
  • 2 lamai
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron sucul lămâilor cu untul la temperatura camerei, vinul (este foarte bun şi coniacul), boiaua, piperul, oregano, frunzele de dafin tocate mărunt şi usturoiul foarte bine zdrobit. Produsul final să fie omogen, numai bun de întins peste bucăţile de pui.

Cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie, taie puiul în jumătate şi aplatizează-l cât mai mult. Eventual, foloseşte ciocanul de şniţele pentru a-l subţia mai mult.

Unge din belşug puiul cu amestecul de mai sus şi pune-l pe grătarul încins, întoarce după 10-15 minute şi pe cealaltă parte şi serveşte cald, alături de un piure de cartofi şi un pahar cu vin alb rece.

Pui portughez la gratar

Pui portughez la gratar

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pui portughez la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.