Pui cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi, masline, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Pui_portocala

  • 2 piepti de pui
  • o vanata
  • 4 portocale
  • 3 linguri miere
  • 2 catei de usturoi
  • 30ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Vânata se spală, se şterge cu un şervet de bucătărie, se taie rondele potrivit de groase, se condi­mentează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou şi se pre­sară cimbru.

Pieptii de pui se dezosează, se taie felii, se condimentează şi se rulează. Se înfăşoară cu pielea îndepărtată de pe piept, se ung cu ulei şi se aşază într-o tavă.

Se pune câte o felie de porto­cală deasupra, se toarnă o cană  de apă, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit. Când au căpătat o culoare aurie, se scot din tavă şi se aşază pe un platou.

De la restul de portocale se obţine sucul şi se pune într-o oală. Se adaugă mierea, usturoiul şi uleiul de măsline. Se condimentează şi se fierbe până ce sosul format scade la jumătate.

Pui cu portocale

Pui_portocala

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Angela Constantin

    Mi se pare prea dulce combinatia asta, nu prea sunt invatata cu atata dulce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.