Pui cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: vanata, portocale, miere, usturoi, masline, sare, piper, cimbru.
- 2 piepti de pui
- o vanata
- 4 portocale
- 3 linguri miere
- 2 catei de usturoi
- 30ml ulei de masline
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Vânata se spală, se şterge cu un şervet de bucătărie, se taie rondele potrivit de groase, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un platou şi se presară cimbru.
Pieptii de pui se dezosează, se taie felii, se condimentează şi se rulează. Se înfăşoară cu pielea îndepărtată de pe piept, se ung cu ulei şi se aşază într-o tavă.
Se pune câte o felie de portocală deasupra, se toarnă o cană de apă, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit. Când au căpătat o culoare aurie, se scot din tavă şi se aşază pe un platou.
De la restul de portocale se obţine sucul şi se pune într-o oală. Se adaugă mierea, usturoiul şi uleiul de măsline. Se condimentează şi se fierbe până ce sosul format scade la jumătate.
Pui cu portocale
Pofta buna!
Mi se pare prea dulce combinatia asta, nu prea sunt invatata cu atata dulce