Pui picant cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de pui picant cu legume din: morcov, praz, ananas, ulei, supa, sare, fulgi de ardei, iaurt, suc de lamaie, piper, piept de pui, boia dulce si miere.

Ingrediente:Pui picant cu legume

  • 500 g morcovi
  • 300 g praz
  • 1 ananas mare (sau 350 g rondele de ananas neîndulcit din con­servă)
  • 7 linguri ulei
  • 100 ml supă
  • sare
  • fulgi de ardei
  • 100 g iaurt
  • 2 linguri suc de lămâie
  • piper
  • 300 g file de piept de pui
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 2linguri miere

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele. Se taie morcovii felii, iar prazul se taie rondele. Se decojeşte ananasul, se îndepărtează cotorul şi pulpa se taie bucăţi.

Se călesc morcovii în 3 linguri de ulei; se adaugă prazul şi supa şi se călesc cca 5 min.

Se sărează puţin, se condimentează cu fulgi de ardei şi se lasă să se răcorească. Se amestecă iaurtul cu 1-1/2 linguri zahăr şi 2 linguri ulei.

Se sărează şi se piperează; se toarnă peste morcovi.

Se spală carnea, se şterge şi se taie cuburi mari. Se condimentează cu sare, piper şi boia. Se prăjeşte în restul de ulei la foc iute, de jur împrejur, cca 6-8 min.

Se adaugă mierea şi se amestecă. Se adaugă apoi sare şi suc de lămâie, după gust. Se aşază peste morcovi şi se amestecă.

Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.