Pui picant cu hagina

Printeaza

Pui picant cu hagina din: pui, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, zahăr, ulei de arahide.

Ingrediente:Pui picant cu hagina

  • 1 pui
  • 2 bucăţi hagina
  • 8 chili uscaţi
  • 1 linguriţă praf de chili
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • 2 linguri vin
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 linguriţe zahăr
  • 1 1/2 ceaşcă ulei de arahide

Mod de preparare:

Puiul se spală, se curăţă, se taie bucăţi foarte mici şi se unge cu un amestec din jumătate din cantităţile de sos de soia şi vin. Se lasă deoparte şi se taie hagina, întâi în patru, apoi în bucăţi.

Se înlătură codiţele şi seminţele de la chili. Se pun bucăţile de pui la prăjit într-o tigaie cu ulei de arahide bine încins. Când s-au rumenit bine, se scot şi se lasă să se scurgă de grăsime.

Se scoate uleiul din tigaie, lăsându-se doar trei linguri, şi se prăjeşte chili, amestecând de câteva ori. Se adaugă hagina şi se lasă pe foc până ce capătă o culoare aurie.

Se pune praful de chili, amestecând penttu omogenizare de câteva ori. Se toarnă deasupra două ceşti şi jumătate apă fierbinte, apoi restul de soia şi de vin, sare, bicarbonat şi zahăr.

Se adaugă bucăţile de pui şi se lasă să dea în clocot. Se trece acum focul la mic şi se lasă să fiarbă, sub capac, încă aproximativ o oră.

Pui picant cu hagina

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.