Pui picant cu cuscus

Printeaza

Pui picant cu cuscus din: carne de pui, cuscus, curry, usturoi, boia iute, chimen, menta, iaurt, ceapa verde, masline, sare, piper, busuioc verde, sos de rosii.

Ingrediente:Pui_picant_cu_cuscus

  • 600 g carne de pui
  • 200 g cuscus prefiert
  • o lingura cu curry
  • 6 catei de usturoi
  • boia iute
  • doua lingurite cu chimen pisat
  • 4 fire de menta
  • 300 ml iaurt
  • ceapa verde
  • 100 g masline feliate
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • sos de rosii

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune iaurtul, carnea de pui tăiată bucăţi potrivite sau cuburi, doi căţei de usturoi pisaţi şi două fire de mentă tocate. Se adaugă jumătate din curry, o linguriţă cu boia iute şi jumătate din chimen. Se amestecă totul, se acoperă cu folie alimen¬tară şi se introduce la rece cel puţin o oră.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se aşază bucăţile de carne şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 25- 30 de minute, se scot pe un pla¬tou şi se păstrează la cald. Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă bine cu usturoiul rămas tocat, chimenul şi curry rămas, sare şi piper după gust.

Se presară menta rămasă tocată, măslinele, o legătură cu ceapă verde tocată şi se amestecă. Se pune în farfurii, se aşază deasupra puiul şi se pre¬sară cu busuioc tocat. Se serveşte ca atare sau cu sos de roşii cu busuioc.

Pui picant cu cuscus

Pui_picant_cu_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.