Pui mexican cu ananas

Printeaza

Pui mexican cu ananas din: piept de pui, sare, piper, praf de chilli, ardei capia picanti, dovlecel, unt cu sare, rosii, ananas, rosii, ardei, usturoi, ceapa rosie, cartofi, cimbru si ulei de masline.

Ingrediente:Pui mexican cu ananas

  • 4-8 bete frigarui
  • 600 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • praf de chilli
  • 2 ardei capia picanti
  • un dovlecel cu coaja verde
  • 50 g unt cu sare
  • 3-4 rosii
  • 200 g ananas feliat proaspat
  • 3 rosii
  • 2 ardei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 cartofi
  • cimbru verde
  • 3-4 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi restul legu­melor pentru mâncare, se spală şi se taie felii medii.

Se stropesc cu ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor să se gratineze.

Separat, se taie pieptul de pui bucăţi potrivite, la fel şi ardeii, dovlecelul, roşiile şi ananasul şi se pun într-un bol.

Se condimentează cu praf de chili, sare, piper roşu şi, la sfârşit, se adaugă untul topit şi răcit.

Se amestecă şi se lasă la rece câteva minute.

După ce au stat la macerat, se înfig pe beţele de frigă­rui şi se coc pe grătar.

Se răsucesc la intervale de 5 minute până se rumenesc uniform.

Se verifică dacă s-au copt legumele din cuptor şi se servesc cu frigăruile picante.

Se ornează cu frunzuliţe de cimbru verde.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.