Pui la tigaie cu sos de cimbru si patrunjel

Printeaza

Pui la tigaie cu sos de cimbru si patrunjel din: piept de pui, ulei de masline, cimbru, cartof dulce, broccoli, fasole verde, usturoi, lamaie.

Ingrediente: Pui_la_tigaie_cu_sos_de_cimbru_si_patrunjel

  • 1 piept de pui fără piele
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • câteva fire de cimbru
  • 1 cartof dulce mic, curăţat şi tăiat în felii subţiri
  • 100 g broccoli şi fasole verde

Ingrediente sos:

  • 1 căţel de usturoi mic, curăţat şi zdrobit
  • 1 linguriţă cu frunze de cimbru proaspăt
  • 1 lingură cu pătrunjel proaspăt, tocat
  • coaja şi zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură cu ulei de măsline

Mod de preparare:

Bate pieptul de pui cu un ciocan pentru şniţele până ajunge la o grosime de 1,5 cm. Unge-l peste tot cu 1 linguriţă cu ulei de măsline şi condimentează-l cu sare, piper şi cimbru.

Incălzeşte o tigaie grill. Gateste carnea 3-4 minute pe fiecare parte. Las-o deoparte, acoperită cu folie. Intre timp, unge feliile de cartofi cu restul de ulei şi frige-le pe grătar până când se înmoaie şi se înnegresc puţin, timp de 5 minute.

Intre timp pregăteşte sosul, mixând toate ingredientele. Aranjează feliile de cartofi pe un platou fierbinte, alături de broccoli şi fasolea fierte.
Adaugă puiul şi toarnă sosul deasupra. Presară puţin pătrunjel proaspăt.

Pui la tigaie cu sos de cimbru si patrunjel

Pui_la_tigaie_cu_sos_de_cimbru_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.