Pui la gratar cu mazare – reteta simpla

Printeaza

Pui la gratar cu mazare din: piept de pui, sare, piper, cimbru, patrunjel, unt, mazare, salata verde, ceapa verde, ulei, zeama de lamaie, busuioc, branza feta, ardei iute si miere.

Ingrediente:Retete_1

  • 500 g piept de pui
  •  sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel
  • 50 g unt
  • 400 g mazăre
  • 1 bucata salata verde
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 linguri ulei
  •  zeamă lămâie
  •  busuioc
  • 100 g brânză feta
  •  ardei iute
  •  linguriţă miere

 

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui, se taie fâşii, se unge cu unt, se condimentează cu sare, piper, cimbru și pătrunjel, apoi se pun la rumenit.

Mazărea fiartă se amestecă cu  salata și ceapa verde mărunţite.

Se condimentează cu ulei, zeamă de lămâie, cimbru, busuioc și miere.

Puiul se serveşte cu salată, brânză feta şi rondele de ardei iute.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Copane de rata confiate, cu sos picant

Pui marinat la gratar cu legume

Pui marinat la gratar cu legume din: piept de pui, ulei, lamaie, usturoi, rozmarin, broccoli, sare, piper. Ingrediente: 125 ml suc de lămâie 125 ml ulei de măsline 5-7 căţei de usturoi 2 linguri rozmarin sare piper 500 g broccoli 2 jumătăţi de piept de pui   Mod de preparare: Se prepară un amestec din […]

Pui si dovlecei marinati la gratar

Pulpe de pui umplute la gratar

Pulpe de pui umplute la gratar din: pulpe de pui, crema de branza, masline, rosii, sare, piper, lamaie, pesto. Ingrediente: 8 pulpe de pui, cu piele   Pentru umplutura: 200 g cremă de brânză 100 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate mărunt 8 roşii uscate, în ulei, tăiate mărunt sare şi piper negru măcinat   […]

 

Piept de pui la grătar, umplut cu ananas

Pui intregi la gratar

Pui intregi la gratar din: pui, ulei, piper, boia, sare, vin. Ingrediente: 1-2 pui 2 linguri ulei (sau unt) piper măcinat 1 linguriţă boia sare eventual: 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Puii se curăţă bine, se spală şi se desfac pe lung în jumătăţi, pentru a putea fi aşezaţi pe grătar. Separat se prepară […]

 

 

Piept de pui la gratar in sos de otet balsamic

Pui la gratar cu unt

Pui la gratar cu unt din: pui, unt sau ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 pui de circa 800 de grame fiecare 100 g unt sau ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Spintecaţi puii pe spinare de la cap la coadă, scoateţi-le şira şi oscioarele de prisos, apoi aplatizaţi-i, folosindu-vă de ciocanul din lemn pentru bătut şniţelele. […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. puiul la gratar este cel mai bun, cu mazarea nu ma prea inteleg eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.