Pui la gratar cu ananas

Printeaza

Pui la gratar cu ananas din: piept de pui, ananas, zahar, ardei, sos de soia, miere, ulei.

Ingrediente:Pui la gratar cu ananas

  • 2 piepţi de pui
  • 1 ananas sau o conservă mare de ananas
  • 2 linguri cu zahăr brun

Pentru marinada:

  • 1 ardei iute roşu
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 1 lingură cu miere
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 fir de ceapă verde sau o ceapă mică tocată foarte mărunt
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron toate ingredientele pentru marinată. Aşază înăuntru carnea tăiată cuburi. Amestecă bine, astfel încât marinata să cuprindă toată carnea. Lasă la rece.

Incinge grătarul. înfige carnea pe beţele pentru frigărui. Dă feliile de ananas prin zahăr din belşug. Pune şi frigăruile, şi ananasul la fript. Lasă cam 10-15 minute pe fiecare parte.

Când sunt gata, ia-le de pe foc şi pune-le pe platou. Stinge iute sosul lăsat pe grătar cu coniac. Lasă să dea într-un clocot, râcâind puţin grătarul. Strecoară sosul.

Serveşte frigăruile stropite cu sos.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Pui la gratar cu ananas
Autor
Publicat pe

1 comentariu

  1. Angela Codrin

    Vreau si eu din puiul asta, imi dai?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.