Pui la frigare cu cimbru si usturoi

Printeaza

Pui la frigare cu cimbru si usturoi din: pui, usturoi, maruntaie de pui, unt, vin alb, lamaie, piper, cimbru.

Ingrediente:Pui la frigare cu cimbru si usturoi

  • 2 pui
  • 1 capatana de usturoi
  • maruntaiele de la pui
  • 4 linguri cu unt
  • 1 cana cu vin alb
  • 1 lamaie
  • piper macinat
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Curatati puii, treceti-i pe rand prin flacara aragazului, frecati cu malai si spalati cu apa rece. Goliti puii, aruncati matele si rinichii, spalati cu apa rece, lasati sa se scurga dupa ce scoateti si indepartati: picioarele de la incheietura, capul, gatul si tartita, folositi pentru alte mancaruri.

Lasati puii sa se scurga pe prosoape de hartie, apoi sarati-i pe dinauntru. Desprindeti pielea din jurul gatului si introduceti in zona pieptului, pe sub piele, bucati mici de unt; sarati si piperati puii pe dinafara, stropiti cu zeama de lamaie peste tot, frecati carnea cu cimbru.

Puneti ficatul, pipota, inima, usturoi zdrobit si aripile in golul fiecarui pui, coaseti cu ata curata si infigeti cate o frigare sau o frigaruie de lemn prin capatul puiului. Frigarea trebuie sa fie solida ca sa sustina greutatea puiului. Puneti puii pe gratar si frigeti carnea la foc tare, ca sa capete crusta, apoi la foc moale pana cand carnea devine aurie.

Stropiti puii cu vin in timp ce se rumenesc, iar cand scoateti frigarea puneti puii pe platou, ungeti-i cu unt, lasati-i sa se racoreasca 10-15 minute, apoi transati si serviti bucati de pui langa garnitura dorita.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.