Pui la cuptor

Printeaza

Pui la cuptor

Ingrediente:Pui la cuptor

  • 1 pui (mare şi bine îngrăşat, de curte) sau altă pasăre
  • măruntaie pui
  • 200 g unt ( 1 ceaşcă ulei)
  • 300 ml smântână
  • 1 lingură pastă usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 legături pătrunjel

 

Mod de preparare:

Mai întâi se grijeşte bine puiul, se toacă măruntaiele şi pătrunjelul, se freacă cu 150 g unt, puţină sare şi piper.

Se freacă pasărea cu sare, piper şi zeamă de usturoi .Se umple burta puiului cu tocătura cu unt, se coase.Se freacă o tavă cu margini înalte cu unt să băltească .

Pe fundul tăvii se pune un grătar din câteva beţigaşe subţiri, în cruciş, să nu atingă pasărea metalul, că nu-i bine.

Se pune în cuptor, la foc iute la început, să prindă culoare. S-a îngălbenit, deci focul devine potrivit vreme de o oră şi jumătate dacă-i pui de curte urmează o operaţiune insistentă de turnatuns lin­guri de smântână.

După ce s-a terminat smântână, se ia zeamă din tavă  untul din umplutură s-a topit şi a curs, îngemănându-se cu smântână şi se unge, până ce puiul s-a pătruns şi sub coaja galben-maronie e numai dezmierdare şi inefabil .

Sosul fierbinte, amestecat cu zeamă de usturoi, se oferă alături, în sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Irina Petrescu

    Foarte bun puiul la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.