Pui la cuptor cu sos piri-piri

Printeaza

Pui la cuptor cu sos piri-piri din: pui, usturoi, whisky, unt, lamaie, busuioc, piper rosu, sare, ulei, ardei rosu, ardei iuti, pudra de usturoi.

Ingrediente:Pui la cuptor cu sos piri-piri

  • 1 pui
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri de whisky
  • 40 g unt
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 vârfuri de cuţit de busuioc uscat
  • 2 vârfuri de cuţit de piper roşu
  • sare după gust

Pentru sosul piri-piri:

  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 30 ml de ulei de măsline
  • 1 ardei roşu
  • 8 ardei iuţi
  • 10 g pudră de usturoi
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Dezosaţi puiul, tăind carnea aproape de os, din faţă spre spate. Apoi tăiaţi carnea şi presaţi-o cu palmele ca să obţineţi forma de fluture. Crestaţi carnea groasă de-a lungul pulpelor, pentru a-i permite să se prăjească uniform.

Amestecaţi într-un bol căţeii de usturoi zdrobiţi, busuiocul, piperul roşu, cele 2 linguri de whisky, untul, sucul de lămâie şi sarea. Ungeţi carnea pe toate părţile cu acest sos, acoperiţi cu folie de aluminiu şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 40 de minute. îndepărtaţi apoi folia, daţi focul la 200°C şi mai lăsaţi puiul în cuptor până când capătă o culoare maronie.

Pentru sos, turnaţi sucul de lămâie într-o cratiţă, apoi adăugaţi încet uleiul de măsline în timp ce bateţi cu telul. Adăugaţi sarea, ardeii iuţi feliaţi şi ardeiul roşu tocat 3. Pentru sos, turnaţi sucul de lămâie într-o cratiţă, apoi adăugaţi încet uleiul de măsline în timp ce bateţi cu telul. Adăugaţi sarea, ardeii iuţi feliaţi şi ardeiul roşu tocat cubuleţe. La final, presăraţi treptat pudra de usturoi amestecând încontinuu, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Serviţi puiul prăjit împreună cu sosul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.