Pui la cuptor cu mere si tarhon

Printeaza

Pui la cuptor cu mere si tarhon din: pui, ulei, tarhon, usturoi verde, mere, otet, supa de legume, sare, piper.

Ingrediente:Pui la cuptor cu mere si tarhon

  • 1 pui porţionat sau 4 pulpe 6 linguri ulei de măsline 4 fire tarhon
  • 1 legătură usturoi verde 3 mere
  • 2 linguri oţet
  • 200 ml supă de legume
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se spală merele şi se taie sferturi, fără a le decoji.

Se sărează şi se piperează carnea de pui; se aşază într-o tavă de friptură, unsă în prealabil ulei. Se dă friptura la cuptor 20 min. Apoi se adaugă merele, usturoiul şi tarhonul şi se mai lasă puţin.

Se scoate carnea de pui din tavă şi se păstrează la căldură.

Se aşază tava cu sos pe foc mic; se adaugă oţet şi supă şi se lasă să dea câteva clocote.

Se toarnă sosul obţinut, peste friptura de pui şi se serveşte cu tarhon verde tocat mărunt (în lipsă, se foloseşte pătrunjel).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.