Pui la capac

Printeaza

Pui la capac din: pui, lamaie, sare, ulei, unt, uaturoi.

Ingrediente:Pui la capac

  • 1 pui
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • 3-4 linguri cu ulei sau 2 linguri cu unt
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Se curata puiul, se goleste si se spala in multe ape. Se sareaza usor dupa ce s-a frecat cu lamaie pe toata suprafata. Lamaia ramasa se pune inauntrul puiului.

Cu 1 lingura de unt se unge puiul pe deasupra; restul de unt se pune in regiunea pieptului, pe dinauntru. Astfel pregatit, puiul se pune pe un capac mare care acopera un vas cu apa. Se alege un capac potrivit de adanc care se asaza cu manerul in cratita.

Prin fierberea apei carnea se fragezeste. Se face la foc mare 60 minute. Se intoarce si se continua frigerea inca 30 minute. Cand este gata, carnea se taie bucati si se serveste cu o garnitura potrivita si salata de sezon sau usturoi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.