Pui in jar cu mar si ciuperci
PrinteazaPui in jar cu mar si ciuperci din: pui de preferat crescut la curte, condimente pentru pui, slăninuţă împănată sau kaizer, ciuperci, mar, sare, piper, ştiuleţi de porumb de lapte, rosii, usturoi, ulei de masline.
- 1 pui, de preferat crescut la curte
- condimente pentru pui
- 200 g slăninuţă împănată sau kaizer
- 5-6 ciuperci
- 1 mar
- sare, piper
- 4 ştiuleţi de porumb de lapte
Pentru sos:
- 5 roşii
- 5 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Condimentezi puiul cu piper şi amestec de condimente pentru carnea de pasăre. Il umpli cu ciupercile curăţate, spălate şi tăiate în felii, cu sferturi de măr şi cubuleţe de slănină.
Coşi orificiul, ca să nu iasă umplutura. Il înveleşti în folie de aluminiu şi îl introduci în jarul pregătit, pentru 30 de minute.
După primele 15 minute, ai grijă să-l întorci. Coci pe grătar roşiile şi ştiuleţii de porumb crud. Decojeşti roşiile coapte şi le pasezi miezul cu furculiţa.
Amesteci usturoiul zdrobit şi uleiul, până obţii un sos bine legat, în care incorporezi roşiile pasate, sare şi piper după gust. Serveşti puiul porţionat, alături de sosul de roşii.
Pui in jar cu mar si ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- reteta pui la jar
