Pui intreg cu ciuperci
PrinteazaPui intreg cu ciuperci din: pui, ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper, marar, smantana.
- 1 kg carne de pui (preferabil un pui întreg)
- 1/2 kg ciuperci (de crescătorie)
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 legătură mărar verde
- opţional: smântână
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele mai mici.
Intr-o cratifă de circa 3 I se pun la prăjit carnea şi ceapa tocată mărunt. Când carnea şi ceapa s-au rumenit, se adaugă ciupercile, sarea şi piperul, se completează cu H cană supă sau apă caldă şi se pun sâ fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, până ce carnea şi ciupercile se moaie bine. Atunci se adaugă mărarul tocat mărunt (opţional) 3-4 linguri de smântână.
Totul se mai dă în două-trei clocote şi mâncarea poate fi servită imediat (caldă).
Pofta buna!