Pui infasat

Printeaza

Pui infasat din: pui, bacon, unt, ulei, vin, usturoi, cimbru, busuioc, lamaie, sare, piper, broccoli, morcovi, ceapa, dovlecel, praz, patrunjel.

Ingrediente:Pui_infasat

  • 1 pui mare
  • 7-8 felii subţiri de bacon
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • 3 căţei de usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 1 broccoli
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă roşie
  • 1 dovlecel
  • 1 fir de praz (partea albă)
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un castronel, uleiul, căţeii de usturoi zdrobiţi, cimbru, busuioc, sare şi piper, după gust.

Se unge interiorul puiului cu această compoziţie. Se pune lămâia întreagă în interior, se leagă pulpele şi se unge pe deasupra cu unt.

Se aşază puiul într-o formă termorezistentă încăpătoare, cu pieptul în sus. Se aşază feliile de bacon pe pui, suprapuse puţin, se toarnă în formă 150 ml de apă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru circa 30 de minute.

Se scoate tava din cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu, se pun, alături de pui, legumele curăţate, tăiate felii sau după preferinţă, se mai adaugă 50 ml de apă caldă şi vin, apoi se pune la cuptor pentru încă 30 de minute, până scade zeama, se pătrund legumele şi se rumeneşte frumos.

Se serveşte cald, garnisit cu legume şi cu pătrunjel verde.

 

Pui infasat

Pui_infasat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.